Prøv vår røykeslutt-kalkulator!

Prøv vår røykeslutt-kalkulator som gir deg svaret på hva du vil spare på å stumpe røyken! Spar penger med e-sigaretter fra Frisk Damp.

Vaping tar over i hele verden og færre røyker sigaretter, så kanskje du vurderer å bytte. Røyking kan være alvorlig for din helse, men ikke nødvendigvis på grunn av nikotin i seg selv. Heldig for deg, det nye året kan gi fantastiske forandringer. Hvis du setter pris på rusen du får fra røyking, men ikke vil ha alle de potensielle problemene i livet ditt så er vaping et ideelt alternativ. Så hvis du vurderer å begynne med vape så gir vi deg 10 grunner til at du skal kutte røyken og starte med elektronisk er de ti grunnene til at du bør slutte å røyke og å starte med vape i 2020.

Det enkelt å prøve røykeslutt-kalkulatoren:

Sett inn dine verdier og se hva røykeslutt-kalkulatoren sier at du kan spare nå!

4
Hvor mange pakker ryger du om ugen? De mest almindelige er 3-4 pakker
70
Hvilken pris køber du en pakke til? Normalpris er 70, – (20pk)
10
Hvor mange år vil du se de potentielle besparelser for?
Dette kan du gemme DKK

1. Gjør det for lungene dine

Den første gode grunnen av 10 gode grunner til å starte med vape starter med lungene dine. Selv om nikotin i seg selv medfører noen helserisikoer, kommer de fleste helseproblemene av røyking av sigaretter fra innånding av brent plantestoff. Det er det som forårsaker all den ekle tjæren som kan føre til sykdommer som kreft. Ved å vape kan du unngå å få skadelig tjære i lungene. Public Health Englands rapport fra 2015 sier at «E-sigaretter er 95% mindre skadelige enn tobakk» og påstanden er fortsatt gyldig i dag.

2. En smak for enhver

Alle produkter og tilbehør du finner på vapemarkedet er bare fantastisk. Når du har funnet en smak eller en produsent som du liker, kan du virkelig utforske alt vaping har å by på. Enten det er en dessertsmak som vaniljesaus eller noe forfriskende som mynte, kan du alltid finne e juice med og uten nikotin som tilfredsstiller smaksløkene og ditt behov.

3. Lettvint med vaping

Når du drar ut pakker du lighteren og røyken din. Dette er ikke akkurat et problem, men du har sikkert opplevd å ha en lighter uten gass eller ta opp en knust pakke røyk. Og da står du der, uten røyk, uten nikotin og mest sannsynlig en dårlig mood. Takket være det smarte og enkle designet til de fleste e-sigaretter der ute, vil du noen ganger til og med glemme at du har den på deg. Glem lighteren uten gass og en tom pakke sigaretter, skaff deg en vape som gjør alt til en lek!

4. Aldri lukt illeluktende røyk

Noen mennesker kan tolerere det, eller bare ikke nevne det, men den skyen med sigarettstink du har med deg er ikke veldig attraktiv. Med en vape er den eneste duften du legger igjen det du blåser ut etter trekk av vapen, og du vil ha noen rester av den pusten hvis du vaper ofte. Med tanke på de behagelige fruktige e-juice smakene du kan finne på vapemarkedet, er det sannsynligvis en forbedring av hva du spiste sist når du har litt kiwi-jordbær- eller bomullsgodteri i pusten.

5. Følg med vape-trenden

Vaping er stadig på vei opp og vokser over hele verden, så ikke kjøp tullet at det bare er noen unge mennesker som bruker vape. Flere og flere røykere i Norge velger bort røyk mot vaping fordi det er nyskapende, smart og ikke minst så dekker det behov. Av samme grunn ser vi ikke mange mennesker som røyker en sigarett lenger, du ser færre og færre mennesker som tenner en sigarett. Old school kan være kult, men ikke når det er så skadelig og stygt som det å røyke sigaretter kan være.

[martfury_products_grid title=”Se noen av våre startsett her” orderby=”rand” cat=”vape-kit”]

6. Reduser skadene

Som nevnt tidligere, mange av problemene knyttet til røyking av sigaretter kommer ikke fra nikotin, det kommer fra inhalering av brent plantestoff og tilsetningsstoffer som sigaretter produseres av. Du kan nå fjerne/redusere disse skadene/farene, og få inn et rent nikotinprodukt uten forbrenning involvert. Damp er mye lettere på lungene og etterlater ikke tjære som røyking gjør. Det er en grunn til at Canada vurderer oppmuntring til vaping som en måte å sparke røykevanen på og redusere skader.

7. Nyskapende teknologi

Det skjer alle slags teknologiske fremskritt i verden, og det kommer stadig nye produkter på vapingmarkedet, og mange flere er på vei. Allerede nå snakker noen typer vapes med app på mobilen, så du kommer til å bli overrasket over hvordan fremtiden til vaping ser ut.

8. Slutt med nikotin

Hvis du prøver slutte helt med nikotin så er det fremdeles plass for deg i vaping-verdenen. En av de største nye trendene innen vaping er bruk av CBD-juice i stedet for nikotinbaserte konsentrater. CBD er kort sagt en hampeavledet forbindelse som ikke har psykoaktive effekter som THC har. Det kan hjelpe med en rekke forskjellige forhold og plager, og vaping gir rask, tilfredsstillende lettelse.

9. Kultur for vaping

Bare fordi du ikke røyker lenger, betyr ikke det at du blir sparket ut av «røykeklubben». Vaping har en vennlig kultur som er fylt med mennesker som elsker å dele og bytte råd. Det er mye å snakke om, fordi vape-verdenen alltid forandrer seg og utvikler seg, slik at du kan føle deg fri til å vise frem den nye vape-en eller snakke om favoritt-e-juicen din.

10. Du skylder deg selv å slutte med røyk

Statistikken forteller oss at omtrent enhver røyker prøver å avslutte vanen på et tidspunkt i livet. Studier har også vist oss, ikke at vi er overrasket, men at det er mer sannsynlig at røykere som starter med vape slutter med røyk for godt. Så uansett om du har hatt noen i livet ditt som har prøvd å få deg til å slutte, eller om du har lyst til å slutte selv så skylder du deg selv å prøve å slutte å røyke. Frisk Damp ga deg 10 gode grunner til å starte med vape, er du klar?

Helsenorge.no har også skrevet noen tips for å slutte å røyke, les de her.

Så hva venter du på? Frisk Damp tilbyr hundrevis av forskjellige produkter å velge mellom! Er du usikker på hva som passer deg best? Spør oss i chatten eller kontakt oss da vel. Røykeslutt-kalkulator og Frisk Damp hjelper Nordmenn med å slutte å røyke!