Introduktion

I denne vejledning ser vi på, hvad der er i e-væske og især PG og VG, for det er det, der udgør det meste af, hvad der er i e-juice – egenskaber, forskelle og vigtigst hvilken rolle det spiller i e-cigaret verden. Mange vape-begyndere kan blive lidt forvirrede over, hvad PG og VG er, så vi hos Frisk Damp syntes, det ville være rart at se nærmere på begge disse for at rydde eventuelle spørgsmål, du måtte have.

Propylenglykol (PG) og vegetabilsk glycerin (VG)

Propylenglycol (PG)

For det første står PG for propylenglykol, og VG står for vegetabilsk glycerin, eller som det kaldes på dansk; Vegetabilsk glycerin og propylenglykol.

Propylenglycol er en kunstig blanding, der bruges i mange fødevarer og lægemidler såsom salver, kropscremer, makeup og endda dine yndlingsrøde krydderier, der får chips til at smage så meget bedre!

Det er ikke-giftigt og sikkert til indtagelse, hvilket gør det til den perfekte væske, der bruges i frisk damp. PG er lugtfri, når det opvarmes, og når det blandes med nikotin, giver det et simuleret halshit ud over at være smagsbæreren. Hvis du er på udkig efter en stærkere smag og en hårdere hals fra nikotin, vil en højere PG-baseret e-juice være vores anbefaling til dig.

Her er en liste over andre produkter, der indeholder propylenglycol:

  • Astma-inhalatorer
  • Skønhedsprodukter (shampoo og babyservietter)
  • Kaffe-baserede drikkevarer
  • Flødeis

Vegetabilsk glycerin (VG)

Vegetabilsk glycerin er en naturlig blanding, der styrer mængden af ​​dampproduktion i en e-juice. Det havde sine rødder indlejret i vaping, længe før vaping faktisk var en ting, som den væske, der blev brugt i rygemaskiner, film, scener og mere.

VGs fordampningsegenskaber gør det til en perfekt ingrediens til brug i e-juice, da den ikke er giftig. Jo højere VG, desto tættere er dampproduktionen. Derudover blandes e-juice med et højere VG-indhold mindre med nikotinen, hvilket giver et glattere nakkeslag, hvilket gør det til det perfekte valg til brug med sub ohm vape.

Vi har lavet en kort liste over produkter, der indeholder vegetabilsk glycerin, som du finder nedenfor. VG er i flere produkter, end du måske tror:

  • Mejeriprodukter og proteiner
  • Fødevarer som ost, yoghurt, mælk og fløde.
  • Forarbejdede grøntsager og frugter. Grøntsager og frugter indeholder normalt ikke glycerin, medmindre de er blevet behandlet.
  • Korn og bagværk.

Nu ved vi, hvad grundlaget for e-væske er, men hvilke blandingsforhold kan jeg få dampvæsker i, og hvordan vil de påvirke min dampeoplevelse?

Dette afhænger af producenten, da de fremstiller e-juice med det bedste blandingsforhold mellem PG / VG og smagen. Du kan få en række e-juice med forhold på 80% PG / 20% VG og helt op til 0% PG / 100% VG.

Som nævnt ovenfor vil forskellige blandingsforhold mellem PG og VG give forskellige resultater såsom hårdere nakkeslag, tættere damp og endnu stærkere smag. Hvis du stadig er usikker eller har brug for hjælp, er du velkommen til at kontakte os!

Hvor sikker er PG / VG?

Både propylenglycol og vegetabilsk glycerin er ikke-toksiske blandinger, som som nævnt tidligere er egnede til konsum. Hvis du bruger en e-juice, der indeholder et højt forhold mellem PG, kan du finde nogle milde bivirkninger, der kan omfatte ondt i halsen, mundtørhed eller øget tørst. Disse symptomer varer kun kort tid, da din krop tilpasser sig vaping, men det er altid en god ide at forblive hydreret.

Hvad er PG-intolerance, og hvordan kan det påvirke mig?

PG-intolerance er naturlig, da det simpelthen er en allergisk reaktion på PG. Hvis du lider af propylenglycolintolerance, anbefales det at bruge en e-juice med et blandingsforhold på så meget VG som muligt.

Nogle af de mest almindelige problemer med PG-intolerance kan være meget tør hals eller mavesår. PG-intolerance kan være mild eller alvorlig afhængigt af personen, men hvis du nogensinde er i tvivl, skal du straks stoppe med at bruge e-juice og kontakte din læge. Vi anbefaler, at du medbringer flasken med e-juice for at se din læge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *